2011. január 6., csütörtök

idézet

“Úgy tűnik, sokkal nehezebb legyőzni a láthatatlan szenvedélyeket, mint fegyverrel meghódítani a látható világot.”                                                                                                                        (Mahatma Gandhi)



“Az elme az, ami jót csinál a rosszból, és az elme, ami nyomorulttá vagy boldoggá, gazdaggá vagy szegénnyé tesz.”                                                                                                                            (Edmund Spenser)


“Valamennyi kezdeményező és alkotó cselekedetet illetően egyetlen alapvető igazság létezik – abban a pillanatban, amikor valaki határozottan elkötelezi magát, a Gondviselés is működésbe  lép.”                                                                                                   (Johann Wolfgang von Goethe)


“Csak a döglött hal úszik az árral.”
                                               (Lao Ce)


“A forráshoz csak az árral szemben lehet eljutni.”
                                                                   (André Gide)


“Sohasem maguk a körülmények szabják meg kedélyállapotunkat, hanem mindig a hozzáállásunk a körülményekhez.”
                                                                                                                                                     (Thorwald Dethlefsen)


“Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem értelmi és akarati világában gyökerezik. Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.


Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván. Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekezzük szolgálni, s ha erőfeszítéseink nyomán gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit. Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra. Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe.”


                                                     (Gary Chapman: Egymásra hangolva)


“Az emberek mindig a körülményeket okolják azért, amit az életben elérnek. Én nem hiszek a körülményekben. Azok az emberek, akik boldogulnak ebben a világban, olyanok, hogy reggel felkelnek és megkeresik azokat a körülményeket, amelyekre szükségük van. Ha nem találnak ilyet, megteremtik őket!”


                                                                      (George Bernard Shaw)


“Amikor olyan messzire mentél, hogy képtelen lennél még egy lépést megtenni, csak fele olyan messzire jutottál, mint amennyire képes vagy.”


                                                                     (grönlandi közmondás)


“A legtöbb ember körülbelül annyira boldog, amennyire boldog akar lenni.”


                                                                               (Abraham Lincoln)


“Az arc, a test, a lélegzet a szív mutatója – a hang, a hangszín az akaraté.”
                                                                                          (Tatiosz)


“Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.”
                                                                                  (Kurt Dimberger)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése